Over Terug aan het werk

Hoe is Terug aan het werk ontstaan?

Terug aan het werk komt voort uit mijn eigen ervaring van het volgen van het 2e spoor traject. In het 2e spoor traject terechtkomen gebeurt niet zomaar en is vaak al lastig genoeg. Het is fijn dat er begeleiding geboden wordt in het vinden van passend werk om zo uitzicht te krijgen op een fijne toekomst en meer plezier te krijgen in het werk wat je doet. Uit de ervaring blijkt dat niet alle bedrijven / organisaties weten wat het 2e spoor traject inhoudt, maar ook dat niet alle bedrijven / organisaties mensen uit het 2e spoor traject evenveel kans geven als een ‘gewone’ werkzoekenden. Terwijl ook deze werkzoekenden net zoveel kansen verdienen! Als kandidaat uit het 2de spoor traject ben je vaak nog in opbouw, dit betekent dat je binnen een bedrijf of organisatie vaak start doormiddel van een werkervaringsplaats.

In samenwerking met HDRA en Cofect, beide bedrijven gespecialiseerd in het coachen van kanditaten uit het 2de spoor traject, is deze website tot stand gekomen.

Hoe helpt Terug aan het werk mij als bedrijf / organisatie?

Werkzoekenden uit het 2e spoor traject verdienen net zoals elke andere werkzoekende ook een kans! Iedereen kan uitvallen in zijn oude functie, je hebt dit niet altijd in de hand. Via ons platform ben je als bedrijf of organisatie zichtbaar voor werkzoekenden uit het 2e spoor re-integratietraject. Hiermee help je hen maar ook jouw bedrijf of organisatie! Dit zorgt er namelijk voor dat werkzoekenden uit het 2e spoor traject weten dat jij als bedrijf / organisatie openstaat voor een sollicitatie en deze niet zomaar aan de kant schuift, dit maakt solliciteren op jouw vacatures laagdrempeliger! Dit zorgt voor meer sollicitaties op jouw vacatures, een win-win situatie.

Hoe helpt Terug aan het werk mij als werkzoekenden uit het 2e spoor traject?

Zoals hierboven beschreven; is uit ervaring gebleken dat solliciteren als werkzoekenden uit het 2e spoor traject niet altijd even makkelijk is. Met deze website willen wij ervoor zorgen dat dit makkelijker en laagdrempeliger wordt! Hoe fijn is het om te weten welk bedrijf of organisatie jouw sollicitatie niet zomaar aan de kant schuift en iedereen gelijke kansen geeft. Een overzicht met bedrijven en organisaties waarin je kan zoeken op de naam van bedrijven / organisaties. En waarin je kan filteren op branche, locatie, provincie, de mogelijkheden en benodigde vaardigheden om zo gericht tussen de aangemelde bedrijven en organisaties te kunnen zoeken.

Samen helpen we elkaar op weg naar werkplezier!